HomeFAQSearchRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
TGPL @ facebook
 
Click
 
 
Bilik Tetamu
Organisasi Teratak Gambar
Chairman
 
Vice Chairman
 
CEO
(Founder)
 
 Directors
(Administrators)
 
Secretary
 
General Manager
(Super Moderator cum Admin)
 
Technical Manager
(Technical Moderator)
 
Managers
(Moderators)
  
Assistant Manager
(Junior Moderator)
 
Chatbox Manager
(Chatbox's Moderator)
 
Marketing Executive
(Active in recruiting new members)
 
Executive
(Most active members)
Latest topics
» Ex Communication A Novel Epub Bud
Tue Oct 11, 2016 1:17 am by laquthaddljfyld

» Ex Communication A Novel Epub Bud
Tue Oct 11, 2016 12:15 am by laquthaddljfyld

» tanda tanda awal jatuh cinta
Sun Dec 16, 2012 2:48 am by apai_chey

» Mengapa Jam Menunjukkan Jam 10.10 ?
Wed Dec 12, 2012 9:33 am by apai_chey

» Adakah anda dapat cari kesilapan?
Thu Dec 06, 2012 4:43 am by fais

» kenduri besar-besaran
Thu Dec 06, 2012 4:40 am by fais

» Hantu Jenglot yang dikaji oleh Seekers Malaysia
Thu Dec 06, 2012 4:38 am by fais

» assalamualikum
Thu Dec 06, 2012 4:35 am by fais

» Fasha sanda kaki rokok?
Thu Dec 06, 2012 4:33 am by fais

» Serangga Pelik Berbentuk Daun
Thu Dec 06, 2012 4:29 am by fais

» Mata Dalam Kemaluan?...
Thu Dec 06, 2012 4:23 am by fais

» Uri Manusia Dibuat Sup Untuk Kecantikan ?
Thu Dec 06, 2012 3:58 am by fais

» lubang gergasi
Sun Apr 29, 2012 6:10 pm by qaidah

» Fosil Bulu Burung Pertama Ditemui
Sun Apr 29, 2012 6:07 pm by qaidah

» dirakamkan semasa kebakaran
Sun Apr 29, 2012 5:57 pm by qaidah

Poll
Teratak Gambar Pte. Ltd
Membosankan
9%
 9% [ 5 ]
Biasa
14%
 14% [ 8 ]
Menarik
78%
 78% [ 45 ]
Total Votes : 58
Disclaimer
TGPL  does not guarantee the reliability, completeness, accuracy, timeliness or up-to-date-ness of the material presented on the Forum Board. The material (photos, videos or texts) is published "as is", and does not represent the official views and opinions of TGPL.
 
Any reliance upon the Material presented on these forums shall be at User's own risk.TGPL does not review the substance of the content posted by users on these forums and is therefore not responsible for any of such content. TGPL merely provides a space for its users to express and exchange their own opinions.
 

Share | 
 

 pocong 3

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
apai_chey
Technical Manager
Technical Manager


Male
Posts : 3659
Age : 33
Location : PCI bus 0, device 20, function 2
Status : Unknown Device
Joined : 2008-11-25

PostSubject: pocong 3   Mon Feb 16, 2009 6:21 pm



"Gambar kali ini dihantar oleh Mie dari.. err.. dia
tak bagitau. Pochong ni mula-mula ngeri jugak aku tengok. Tapi macam
palsu pun ada. Siap mata bercahaya lagi. Tapi dari aspek serius muka
brade ni bergambar, nampak macam real.


Kata Mie:
"Ini real punye pocong. Korang kaji la logik ke tak gambar nih"

Waima,
kenapa tukang ambik gambar tu tak center-kan shot tersebut? Macam
sengaja bagi ruang untuk hantu tu muncul. Dan apakejaddahnya tiba-tioba
ambik gambar tengah-tengah malam macam ni.

Pochong ni nampak
terlalu real, sampai ia kelihatan palsu. Tapi ada kemungkinan hantu
real punya. Kalau real gambar hantu, aku jadi seram.

Fakta menarik: Mata bercahaya ketika ambik gambar (flash) dikenali sebagai 'Red Eye'."
Back to top Go down
http://www.telatah.com
pacai
Assistant Manager
Assistant Manager


Male
Posts : 878
Age : 41
Location : brunei town
Status : married
Joined : 2009-01-02

PostSubject: Re: pocong 3   Mon Feb 16, 2009 6:46 pm

mne ade rupe pocong mcm tuuuuuuuuuu............
Back to top Go down
apai_chey
Technical Manager
Technical Manager


Male
Posts : 3659
Age : 33
Location : PCI bus 0, device 20, function 2
Status : Unknown Device
Joined : 2008-11-25

PostSubject: Re: pocong 3   Mon Feb 16, 2009 7:33 pm

abis camner rupa dier.. penah gak nampak makhluk nih tapi bukan pocong... muka sedih jer... ngikut apai balik sampai umah... bergegar rasa rumah time tuh dia dok atas atap...demam 3 ari..

lepas insiden tuh apai akui yang makhluk nih Wujud... sblm nih wat main2 jer..
Back to top Go down
http://www.telatah.com
Demetrie
Manager
Manager


Male
Posts : 1312
Age : 31
Location : KL
Status : "Penembak Tepat"
Joined : 2009-01-31

PostSubject: Re: pocong 3   Mon Feb 16, 2009 8:05 pm

ye ke pai,cite le pengalan tu.shering la sket cite tu..
Back to top Go down
apai_chey
Technical Manager
Technical Manager


Male
Posts : 3659
Age : 33
Location : PCI bus 0, device 20, function 2
Status : Unknown Device
Joined : 2008-11-25

PostSubject: Re: pocong 3   Mon Feb 16, 2009 8:28 pm

citer dier... call pak imam kg nak suruh halau benda tuh... dia kata ada orang buang "acak" kat selekoh yang ketiga tuh... jadi skang benda yang dibuang tuh merayau lah... fobia gak kejap nengok cermin.. asyik tbayang jer...

banyak gak kejadian yang berlaku kat selekoh tu sejak kecik dulu... x penah pon apai caya.. 4 kali jatuh masa amik lap kat situ... last skali patah handle moto n x tau sapa hantar apai balik umah... luka sikit jer tapi terus pengsan.. skang dah pencen berempitan... insaf ooo bila nengok gambo kat sini

apai x pandai bercerita... sori deh..

lokasi tempat kejadian http://www.wikimapia.org/#lat=3.725214&lon=103.3180904&z=15&l=0&m=m&v=2

area nih sebenarnya sedang dibangunkan.. banyak hutan yang ditebang... banyak gak citer yang datang... cam kat skolah apai ah.. tanjung lumpur http://www.wikimapia.org/#lat=3.7646842&lon=103.3184445&z=17&l=0&m=s&v=2&search=tanjung%20lumpur


acak = sesuatu yang dijadikan perantara untuk membuang makhluk halus
Back to top Go down
http://www.telatah.com
Demetrie
Manager
Manager


Male
Posts : 1312
Age : 31
Location : KL
Status : "Penembak Tepat"
Joined : 2009-01-31

PostSubject: Re: pocong 3   Mon Feb 16, 2009 9:20 pm

uish..leh masuk cite misteri nusantara ni apai.tapi cam tak detail la pai.cube cite bebetul,dari mule jumpe pai settle,yg benda tu gegar umah tu.
Back to top Go down
apai_chey
Technical Manager
Technical Manager


Male
Posts : 3659
Age : 33
Location : PCI bus 0, device 20, function 2
Status : Unknown Device
Joined : 2008-11-25

PostSubject: Re: pocong 3   Tue Feb 17, 2009 12:47 pm

kalau nak yang detail nanti apai buat karangan masuk kat Teratak dunia cyber..

gambar kat atas tuh fake jer... cuba baca fakta dier
Back to top Go down
http://www.telatah.com
pacai
Assistant Manager
Assistant Manager


Male
Posts : 878
Age : 41
Location : brunei town
Status : married
Joined : 2009-01-02

PostSubject: Re: pocong 3   Tue Feb 17, 2009 9:34 pm

stau aku pocong nie x tunjukn muke die...pocong yg nmpk muke nie dlm movie jer.......
Back to top Go down
apai_chey
Technical Manager
Technical Manager


Male
Posts : 3659
Age : 33
Location : PCI bus 0, device 20, function 2
Status : Unknown Device
Joined : 2008-11-25

PostSubject: Re: pocong 3   Tue Feb 17, 2009 9:36 pm

kor nih memalam replay topik hantu wat aku serun jer.. nasib semangat kuat...
Back to top Go down
http://www.telatah.com
pacai
Assistant Manager
Assistant Manager


Male
Posts : 878
Age : 41
Location : brunei town
Status : married
Joined : 2009-01-02

PostSubject: Re: pocong 3   Tue Feb 17, 2009 9:40 pm

aku duty mlm ni pai huhuhuhu....
Back to top Go down
Demetrie
Manager
Manager


Male
Posts : 1312
Age : 31
Location : KL
Status : "Penembak Tepat"
Joined : 2009-01-31

PostSubject: Re: pocong 3   Wed Feb 18, 2009 9:32 am

pacai ko penah jumpe ke pocong?
apai ko pun penah jumpe ke?
cite le siket pengalam korang.aku nak tau gak..
Back to top Go down
apai_chey
Technical Manager
Technical Manager


Male
Posts : 3659
Age : 33
Location : PCI bus 0, device 20, function 2
Status : Unknown Device
Joined : 2008-11-25

PostSubject: Re: pocong 3   Wed Feb 18, 2009 3:28 pm

apai x penah jumper pocong... nak cerita panjang... tapi kalau nak rasa apai boleh bagi tempat dia... adik apai yang jadi guard kat situ pon dah berenti... asyik kena kacau tiap malam.. last skali nampak satu tangan jer yang cuba capai dia yang tengah tido dalam pondok guard.. huhu..
Back to top Go down
http://www.telatah.com
pacai
Assistant Manager
Assistant Manager


Male
Posts : 878
Age : 41
Location : brunei town
Status : married
Joined : 2009-01-02

PostSubject: Re: pocong 3   Wed Feb 18, 2009 9:00 pm

penah....tu yg kencing tuuuuuuu hahahahaha
Back to top Go down
pacai
Assistant Manager
Assistant Manager


Male
Posts : 878
Age : 41
Location : brunei town
Status : married
Joined : 2009-01-02

PostSubject: Re: pocong 3   Wed Feb 18, 2009 9:03 pm

klu aku jmper aku tarik tali pocong tu....kte org tua2 byk guna nyer....tu pun klu aku x bukak lngkah sejuta hehehehehe
Back to top Go down
Spawn
General Manager
General Manager


Male
Posts : 3837
Age : 32
Location : Dasar Laut
Status : pembunuh upahan
Joined : 2008-07-01

PostSubject: Re: pocong 3   Thu Feb 19, 2009 10:59 pm

tu pacang,pacai+pocong.Huhuhuhuhu
Back to top Go down
http://teratak.forumotion.com
hana
Chatbox Manager
Chatbox Manager


Female
Posts : 1358
Age : 30
Location : subang jaya
Status : LoneRANger
Joined : 2009-08-26

PostSubject: Re: pocong 3   Sat Nov 21, 2009 10:21 am

seramnye...
Back to top Go down
http://www.myflippix.com
mfarishlando
Marketing Exec.
Marketing Exec.


Male
Posts : 5348
Age : 37
Location : malacca
Status : married
Joined : 2009-08-01

PostSubject: Re: pocong 3   Sat Nov 21, 2009 3:09 pm

hmmm...mmg kita wajib percaya kwujudan makhluk halus,cuma jgn taksub la nt jd khurafat.Spupu gua pon penah gak ada lansuir ikut blk dr camping 3 ari dia kat rumah tu.tp dok luar jela.Masa blk tu dia citer kat ibu dia yg dia rasa cam ada org ikut masa blk dr camping tu,tp x nmpak pape.Kbtulan ibu dia mmg bgun pg jam 3.00 pasal nk nyiapkan nasi lemak tuk di anta ke kedai2.Masa kuar dr bilik ibu dia trnampak ada benda putih ngan rmbut pnjnag kat tingkap tu ngah belegar kat tingkap tu mcm nk cari jln masuk ke umah.Tp ibu dia buat tak tau je...masa ibu g tanak nasi kat dapur menda tu pegi ke tingkap dapur dan belegar kat situ(lapar nasi kot hehehe) ibu dia biar je mende tu smpai la azan subuh baru la menda tu ilang...siang tu ibu dia cuba tgok2 kat luar kot2 ada budak2 nakal yg nk kenakan dia atau ada org yg cuba nk sabotaj dia buat nasi lemak(nasi lemak yg ibu buat mmg besh wooo,tu yg org dgki kot heheh,,,eh pomote lak)...tp mmg xde kesan kaki...3 ari prkara ni brlanjutan...last skali menda tu pegi sndiri je
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: pocong 3   Today at 12:03 am

Back to top Go down
 
pocong 3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
TGPL : Teratak Gambar Pte. Ltd. :: Koleksi Gambar di TGPL :: Gambar Hantu-
Jump to: